bb_1sv

 

     
    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

W e l c o m e D o w n l o a d s B u y   a l b u m C o n t r i b u t i o n Y-T   V i d e o s R e l e a s e

Svenska

 

Bionic Bipeds - En totalmusikalisk cirkus


Det kan närmast liknas vid en musikalisk ketchup-effekt. En sorts härdsmälta mot den mainstreamproduktion som dominerar etern idag.


Mitt i den stora vågen av 60-talssoul och efter år av klipp-och-klistra-låtar gjorda på samplingar och ”autotune” i ena fåran och naket avskalat från sing- and songwriters i den andra, så kommer nu en förlösande kanonad av musikalisk råenergi i helt egen kostym.


Bionic Bipeds är en samling musikentusiaster från alla möjliga håll och bakgrunder. Ingen har velat hålla igen på krutet. Första intrycket lär garanterat kunna sammanfattas i ett enda ord: MYCKET. Det är ingen musik för avslappning. Det är ett uppdämt behov som nu fått se dagens ljus.


Bionic Bipeds sound är vildvuxet. Det bygger på tunga riff och en rejält hårdslående trummis i kombination med moderna programmeringar. Keyboarden har ofta en friare roll som med en ordentligt speedad brassektion fulländar Bionic Bipeds speciella sound. Flera leadsångare med olika typer av röster, ofta lagda samtidigt, gör att musiken aldrig slutar att överraska och när man tror att de har nått max lägger de i en växel till. Det är experimentell musik: en hysterisk blandning av hårdrock, jazz och pop.


I konvolutet finns, förutom CD-skivan, också en DVD där samtliga låtar även har sin egen musikvideo. Här följs helt enkelt idén med Bionic Bipeds upp visuellt. Här fortsätter den musikaliska cirkusen genom att man får träffa de olika frontfigurernas karaktärer och uppleva en form av miniteater. Och det här är helt nytt: att göra ett album där alla låtar är surroundmixade och presenteras med videomaterial. På så vis är detta en ny teknisk standard som lär bli mycket intressant för musikbranschen i framtiden. Vi kallar den VAPA - Video Audio Production Album.

 

 

 Artist:  Bionic Bipeds
 Album:  Psychedelic Circus
 Bolag:  Snickeboa
 Format:  CD &  DVD – Dolby digital 5.1
 Katalognr:  OVTL 01
 EAN-kod:

 7320470095577

 ISRC-koder:  SEYBU08001 01(till 12)
 Distributör:  ISMA
 Inspelad:  Studio Snickeboa
 Presskontakt:  Ove Valeskog
   ove@valeskog.se
   +468 722 44 58
   +46707 31 47 73
 PDF  Release